Com provoca càries dental una dieta cariogènica?

Potser moltes persones pensen que la quantitat total de sucres i midons que s’ingereixen és el que contribueix a la formació de càries dental. Però no, aquest no n’és el motiu. La clau perquè aparegui càries rau en com és la freqüència de consum de carbohidrats fermentables.

Si aquesta és elevada, juntament amb el temps que dura el menjar a la boca i si acaba adherint-se a les dents, les probabilitats de tenir càries augmentarà. El consum freqüent de carbohidrats fermentables, especialment entre menjars, representa un risc més gran per a la salut dental que la quantitat total de carbohidrats fermentables consumits.

Per disminuir el risc que una dieta cariogènica provoqui càries a la nostra boca, hi ha una sèrie de recomanacions a tenir en compte:

Higiene bucodental: els experts recomanen mantenir una higiene dental apropiada, raspallant-se les dents diverses vegades al dia i utilitzant altres complements que augmentin l’efectivitat de la neteja com el fil dental.

Visites regulars al dentista: és aconsellable fer-se una revisió de l’estat bucodental almenys una cop a l’any al dentista.

Comparte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *